
- Typische Tiroler bergdorpje ver weg van alle drukte
-
Afgelegen dorpje in het Namloser Tal
-
Ideaal voor rustzoekers en wandelaars
-
Geen uitgebreide voorzieningen of winkels
Namlos ligt aan de buitenkant van de Tiroler Zugspitz Arena en is een typisch Tiroler bergdorpje op een hoogte van 1263 meter. Er wonen maar een handjevol mensen en je bent hier ver verwijderd van de drukte en meer toeristische dorpen. Berwang bevindt zicht op 12 kilometer afstand en Stanzach op 10 kilometer. Naar Namlos kom je voor de ongerepte natuur te midden van de indrukwekkende bergwereld. Direct vanuit het dorp starten er diverse wandelroutes. Zoek in Namlos niet naar voorzieningen zoals een supermarkt, een restaurant is er wel.
Het kleine dorpje ligt in het Namloser Tal, een zijdal van het Lechtal. Wanneer je vanuit Namlos richting de Tiroler Zugspitz Arena rijdt kom je eerst langs het gehucht Kelmen, waar het dal overgaat in het Rotlechtal. Met name wandelaars en rustzoekers weten in de zomer deze bestemming te vinden. Populaire wandeldoelen zijn de Namloser Wetterspitze, de Knittelkarspitze, de Engelspitze, de Dreiensee en de hangbrug op weg naar het bergdorpje Fallerschein. Ook de Rotlechwaterval in Rinnen en de Escape-Trails in Berwang zijn populair.
Fotogalerij van Namlos




Waar komt de naam ‘Namlos’ vandaan?
De eerste vermeldingen van het dorp Namlos dateren uit 1286. Vanuit Imst trokken er boeren en jagers richting het Namloser Tal om zich te vestigen aan de randen van de bergweides. 8 oktober 1930 is een dag die de geschiedenis in is gegaan als de dag van de ‘Namloser aardbeving’. 16 aardbevingen zorgden ervoor dat 31 van de 47 schoorstenen instortten. Het epicentrum van deze aardbeving lang onder de nabijgelegen Knittelkarspitze. De dorpsnaam Namlos is waarschijnlijk afgeleid aan een van de eerste bewoners, ‘Amel’. Deze naam evolueerde later tot ‘Namels’ en zo ontstond de plaatsnaam ‘Namlos’.