Skip to navigation Skip to main content

5 niet-te-missen zomerevenementen in Saalbach 2024

2023 Glemmride MOD Show Web C Saalbach Com Klaus Listl 45
© Saalbach.com / Klaus Listl

Saalbach staat bekend als 'Home of Lässig' en de talrijke evenementen in de zomer lijken deze naam te onderstrepen. Lässig betekent zoiets als relaxed, los en toch cool. Meer dan 100 evenementen vinden plaats in het zomerseizoen. Door dat grote aanbod valt het nog niet mee om daartussen op te vallen. Indebergen heeft daarom uitgezocht welke 5 evenementen in Saalbach je niet aan je voorbij wilt laten gaan.

#1. Glemmride Bike Festival

Mountainbikers en adrenaline-junkies zijn aan het juiste adres bij het Glemmride Bike Festival van 10-14 juli. Het evenement is vrij toegankelijk. Het hoogtepunt van het festival is de FMB World Tour Gold Stop. Daarnaast is er een expo-terrein, zijn er trainingssessies, 'Ride with the Pros' en nog veel meer. Het evenement is niet alleen een genot voor de ogen, maar ook voor de oren. Er is een podium in het centrum van Hinterglemm waar de muziek op vrijdag en zaterdag luid van zich laat horen.

2023 Glemmride Ride With The Pros Vali Hoell C Saalbach Com Yvonne Hoerl
© Saalbach.com / Yvonne Hörl
Alles op en rondom mountainbikes tijdens het Glemmride Bike Festival

#2. Hinterglemmer Boerenmarkt

Tradities worden in Saalbach in stand gehouden en geëerd. Dat zie je ook op de Hinterglemmer Boerenmarkt, die komende zomer van 9 tot 11 augustus, al voor de 42e keer plaatsvindt. Bij de Boerenmarkt hoort natuurlijk een tractortentoonstelling, proeverij van lokale specialiteiten, muzikale begeleiding van lokale bands en veel klederdracht. Naast een feestelijke optocht op zaterdag kan er ook worden gegolfd in klederdracht. Er is animatie voor de kinderen en de toegang is gratis.

2023 Hinterglemmer Bauernmarkt Freitag C Saalbach Com Daniel Roos 45
© Saalbach.com / Daniel Roos
Traditionele klederdracht tijdens de Hinterglemmer Boerenmarkt

#3. Trail & Skyrace

Dit is het sportevenement waar de regio de hele zomer op wacht. Op 17 en 18 augustus vindt in Saalbach de Trail & Skyrace plaats. De hardlopers hebben keuze uit afstanden variërend tussen de 3,3 en 42 kilometer. Elke race start in het centrum van Saalbach. De finish is in het centrum of boven bij het bergstation van de Schattberglift. Toeschouwers kunnen deze finish goed bereiken met de Schattberg X-press.

2023 Trail Skyrace C Saalbach Com Yvonne Hoerl 46
© Saalbach.com / Yvonne Hörl
Trail running tijdens de Trail & Skyrace in Saalbach

#4. World Games of Mountainbiking

Van 5 tot 8 september staat alles in het teken van hobby-mountainbikers, amateurfietsers en andere fanatiekelingen. Al voor de 25e keer wordt er gestreden om de titel tijdens de World Games of Mountainbiking. Dit bike-evenement kent vijf verschillende marathonafstanden en wordt verreden op het legendarische World Games parcours. Naast de wedstrijd zijn er natuurlijk feesten en ander vermaak voor deelnemers en bezoekers.

50658 World Games Mountainbiking Saalbach
© Saalbach.com / Martin Steiger
Marathon op de mountainbike, op het legendarische World Games parcours

#5. Schmankerl Herbst

Ook na de zomer blijft het sfeervol en gezellig in Saalbach Hinterglemm. Want van 14 september tot 27 oktober is het de tijd van de ‘Schmankerl Herbst’, waar alles draait om genieten. De berghutten vormen het decor voor traditionele livemuziek en tafels boordevol lokale lekkernijen, terwijl de herfstzon de bergen in gouden gloed zet. Pure verwennerij voor al je zintuigen! De liften zijn nog tot 13 oktober in gebruik, dus je kunt makkelijk bij de berghutten komen.

2023 Saalbach Herbstwandern C Saalbach Com Karin Pasterer
© saalbach.com / Karin Pasterer
Genieten van wat de herfst te bieden heeft in Saalbach Hinterglemm

Gratis toegang en korting met de JOKER CARD

Direct bij aankomst in je zomerverblijf in Saalbach Hinterglemm ontvang je de JOKER CARD. Belangrijk: alleen officiële partners mogen de JOKER CARD aanbieden. Je herkent ze aan het JOKER CARD logo. Met deze magische kaart krijg je o.a. gratis entree bij talrijke attracties, je kunt onbeperkt gratis gebruik maken van de liften en van de wandelbus en lijnbussen in de Pinzgau. Bovendien ontvang je bij bonuspartners aantrekkelijke kortingen.

Saalbach Hinterglemm: voor ieder wat wils

Zoek je tijdens je vakantie niet alleen natuur, bergen en sport en wil je ook ander vermaak? Dan heeft Saalbach, verspreid over het jaar, meer dan 100 evenementen in allerlei verschillende soorten. Events zijn er in overvloed. Maar wil je juist een fijne familievakantie of een stoere bergvakantie, dan heeft Saalbach Hinterglemm ook veel te bieden. In de zomer zijn er talloze wandelpaden en mountainbikeroutes die je door de bijzondere bergen van het Glemmdal leiden. Kortom: Saalbach Hinterglemm heeft voor ieder wat wils!

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Saalbach.com.

Zomer Auteur Female5

Over Sarah

Wat Sarah met de bergen heeft, valt bijna niet uit te leggen. Het bergenspel, de rauwe natuur, de kletterende watervallen, de kleuren... Het betovert haar keer op keer. Ze verkiest dan ook altijd een bergvakantie boven een strandvakantie, want ja... Het is gewoon betoverend!