Het is volop zomer! Hoog tijd voor een beetje verkoeling. Dit keer met een typisch drankje uit de bergen, maar dan bevroren. Skiwasser is niet alleen in vloeibare vorm een heerlijke dorstlesser, ook als ijsje tijdens warme dagen. Het recept voor Skiwasser ijsjes is helemaal niet moeilijk om te maken. Je moet alleen even wachten tot ze bevroren zijn. Maak ze maar snel, dan kun je met een paar uurtjes van een overheerlijk Skiwasser ijsje genieten!
Ingrediënten recept Skiwasser ijsjes
Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Skiwasser een overheerlijk drankje dat het hele jaar door kunt drinken. Bijvoorbeeld na een stevige wandeling in de bergen. Het alcoholvrije drankje smaakt overal anders, omdat veel berghutten een eigen recept hebben. Vaak op basis van een zelfgemaakte siroop. Op warme dagen als deze smaakt Skiwasser ook perfect in bevroren vorm. Dit recept voor Skiwasser ijsjes is op basis van vier stuks. De volgende ingrediënten heb je nodig:
- 400 milliliter water
- 75 milliliter frambozen limonade (die van Belvoir is het lekkerst!)
- 1 citroen
Bereiding Skiwasser ijsjes
Zelf Skiwasser ijsjes maken is helemaal niet moeilijk. Binnen 5 minuten staan ze in de vriezer en vaak kun je er na een paar uur al van genieten. Het enige wat je nodig hebt zijn ijslollyvormpjes, een maatbeker, een scherp mes en een vriezer. Heb je nou geen ijslollyvormpjes, maar wil je de ijsjes wel meteen maken? Gebruik dan plastic of papieren koffiebekertjes met ijslollystokjes of dessertlepels. Net zo makkelijk!
Stap 1. Meng het water met de siroop. Pers de helft van de citroen uit en voeg ongeveer 2 eetlepels citroensap toe aan het mengsel. Roer goed door en proef of er eventueel meer siroop bij moet.
Stap 2. Snijd de andere helft van de citroen in dunne plakjes. Doe in elk vormpje een plakje of twee. Die eet je uit eindelijk niet op, maar ze geven wel extra frisheid en zien er gezellig uit als decoratie. Schenk de siroop in de vormpjes en stop ze minimaal 5 uur in de vriezer.
Eet smakelijk!