Het Pitztal haalt hoge scores met de hoogste bergzomerbelevenis van Tirol. Deze regio biedt niet alleen een imposant berglandschap en de hoogste gletsjer van Tirol, maar ook vier idyllische vakantiedorpjes, zodat u hier het ideale uitgangspunt vindt voor bergtochten en wandelingen. Bent u op zoek naar ontspanning, dan kunt u een bezoek brengen aan de waterwereld in het pittoreske Stillebach of u laten verbazen door de bruisende watervallen. Koken kunnen ze hier ook getuige de Pitztaler oliebollen.
Ingrediënten deeg
- › 400 g bloem
- › 1 snufje zout
- › 2 eieren
- › 2 el rum
- › 50 g boter
- › warm water om het deeg smeuïg te laten worden
- › bakvet
Ingrediënten vulling
- › 150 g gedroogde vijgen
- › 2 el jam van rode bosbessen
- › kaneel en kruidnagelpoeder
- › 100 g gemalen maanzaad
- › 250 ml melk
- › 100 g suiker
- › 50 g boter
- › citroenschil
- › 1 el rum volgens smaak
Bereiding Pitztaler oliebollen
Bereid alle ingrediënten voor het pastadeeg. Het is aanbevolen dit in drie stukken te verdelen en goed te kneden. Laat het deeg vervolgens een uur rusten. Ondertussen kunt u de vulling klaarmaken: Vijgen doordrijven, rode osbessenjam, kaneel en kruidnagelpoeder toevoegen. Daarna het maanzaad opkoken in de melk en dan suiker, boter, citroenschaal en rum toevoegen. Meng nu alles samen. Kort laten trekken. Rol het deeg nu uit tot een dikte van een mesrug. Leg een laagje van de vulling op de helft van het deeg en gebruik de andere helft om de vulling af te dekken. Aandrukken en vierhoeken uitsnijden met een deegradertje. Drijvend bakken in het vet.
Zomervakantie naar Tirol? Aanbiedingen vanaf € 105,- >>