Osttiroler Schlipfkrapfen (hartig gevulde deegtasjes uit Osttirol) is de specialiteit van Roman Kraler uit de Dorfstube in Tristach. Het is een heerlijk gerecht die u zeker niet mag missen wanneer u hier op vakantie bent. De 'Bergverschuivingsoliebollen' kunt u echter ook heel eenvoudig zelf maken. U heeft helemaal niet veel ingrediënten nodig om tot een heerlijk resultaat te komen!
Ingrediënten
- › 300 g bloem (half rogge-, half tarwebroodbloem)
- › 1 ei
- › Bloemaardappelen
- › Uien
- › Bieslook
- › Zout en peper
- › Olijfolie
Bereiding deeg
Maak van de bloem, het ei, de olijfolie en het zout water een halfvast deeg, kneed het goed door en laat het afgedekt rusten.
Bereiding aardappelvulling
Kook de bloemaardappelen en schil ze terwijl ze nog warm zijn. Dan door de aardappelpers duwen. Kruiden met wat fijngehakte, lichtjes geroosterde uien, bieslook, zout en peper. Wanneer de vulling uit elkaar valt, kunt u er nog twee tot drie eetlepels melk bij mengen.
Bewerking Schlipfkrapfen
Maak een rol van het deeg en snijdt er stukken af. Rol deze uit. Leg een theelepel vulling op het deeg, sla het om en druk het stevig dicht. Licht borrelend tien minuten in zout water laten koken. Met gesmolten boter overgieten en opdienen.
Klik hier voor meer recepten uit Tirol >>